Essentie Training Intensive – Essence

Download de brochure

Essentie Training Video Transcriptie – Essence Training

Essentie Training IntensiveHet ego, dat is dat waarvan wij zeggen “dat ben ik”, is het gevolg van onze persoonlijke geschiedenis. Bijvoorbeeld, in mijn jeugd hebben mijn ouders tegen mij gezegd:

“Jij bent Aad”.
Dus zei ik: “Ik ben Aad”.
En toen zeiden ze: “Hier zit je neus en daar zit je kin”. En toen zei ik: “Hier zit mijn kin en daar zit m’n neus”.

Toen zeiden ze: “Nee, nee, nee, nee, nee. Hier zit je neus en daar zit je kin en jij bent bent dom”.

Dus toen heb ik leren zeggen: “Ik ben Aad, hier zit mijn neus en daar zit mijn kin en ik ben dom”. Met name dat “dom” dat is al een liefdeloze gedachte naar jezelf en zo bouwen wij in het leven een structuur van leugens op in ons hoofd.

Wil je je bevrijden van de structuur van leugens in je hoofd, volg dan de Essentie Training, want die brengt je thuis en in je eigen diepte. En dat wat mensen het meest pijnlijk vinden, is het verlies van je eigen diepte.

Essentie Training Informatie – Essence Training

Essentie training of Essence Training is gericht op persoonlijke groei en zelfrealisatie als basis voor een gelukkig leven en professioneel werken met mensen. Het doel is te ervaren wie we werkelijk zijn. Vanuit kracht, een rustpunt en vertrouwen te leven. Vanuit de essentie, de kern, in het nu.

Om bij de kern van onszelf te komen, bevrijden we ons met de essentie training van de beperkende overtuigingen. Dit betekent een confrontatie met onze manier van denken, voelen en doen. Hoe zien wij onszelf, door welke ervaringen is dat beeld ontstaan en in welke mate beïnvloedt dit beeld ons handelen. De opgeworpen blokkades worden bewust en als het moment daar is losgelaten. Nieuwe energie stroomt door je lijf na het volgen van de essentie training / essence training. De Essentie Training is een initiatief van Dekker Organisatie Advies.

Download de brochure

13 reacties op “Essentie Training Intensive – Essence

 1. Het voelt goed, binnen in mijn huis. De bouw is klaar en het interieur krijgt kleur. Waardevolle spullen krijgen een plek en oude rommel is definitief opgeruimd. Het huis is vol warmte met ruimte voor veel medemensen. Met hen deel ik het huis en doe daarbij inspiratie op om mijn huis verder te vervolmaken. Dichter bij mezelf ben ik nog nooit geweest. Daarvoor is afzondering niet nodig. Mijn IK, kan ZIJN, te midden van al die anderen.

 2. Dit is de mooiste reis die ik ooit gemaakt heb op één plek en met de mooiste reisgenoten. Ik denk zelfs dat het nog wel gekker is dan dat. Het is een reis naar jezelf toe, ik vond het ongelofelijk.

 3. De intensive omschrijft zich het beste aan de hand van een fragment uit ‘De steen” van Bram Vermeulen: Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde. Het water gaat er anders dan voorheen. Als het ware is er een dam doorgebroken, doordat mijn overtuigingen zijn blootgelegd. Door mijn blik waarmee ik kijk te veranderen, zal ik andere resultaten bereiken. Dat wordt mijn vervolgtraject.

 4. Een week Heucourt betekende voor mij een week van bijzondere ontmoetingen met de andere deelnemers, met de begeleiders Aad en Alie en bovenal met mezelf! Het is intensief, inspirerend en vooral om nooit te vergeten. De ervaring van het meer in verbinding staan met jezelf is helend: het brengt je meer tot je kern. Je ervaart wat het betekent om met compassie te leven waardoor je meer in balans bent. Je krijgt het gevoel dat je snapt waar het om draait in het leven. Mijn week in Heucourt was de eerste week in april en inmiddels is het alweer juli. Dat maakt wel dat ik kan zeggen dat ik er dagelijks profijt heb van wat ik daar heb ervaren en het heeft een groep bijzondere vrienden opgeleverd.

  Ver weg van huis en haard, ver weg van alle dagelijkse beslommeringen lukte het mij om onder de bezielende leiding van Aad meer te ervaren wat mijn kern is. En wat daarvoor nodig is? mediteren, lichaamswerk (zoals bewegen op muziek) en werken aan jezelf. En niet te vergeten de goedverzorgde catering dankzij Alie, de prachtige boeketten bloemen en de brandende kaarsen.
  Het werken aan jezelf houdt in dat er een onderwerp of thema is dat je in de groep uitdiept, 1 op 1 met Aad. Natuurlijk voel je je veilig in de groep en het mooie is dat je ook weer leert van de anderen als ze met hun thema aan de slag gaan. Aad weet hierbij op treffende wijze je te begeleiden en te ondersteunen: gebruikmakend van een van de vele werkvormen die hij zich eigen heeft gemaakt. Ook vind ik dat hij integer te werk gaat, iedereen zijn eigen proces laat gaan en daarbij op gepaste wijze ondersteunt cq. begeleidt. En heel belangrijk: hij is er op gespitst dat elke deelnemer weer ” heel” naar huis gaat. Kortom: waar je ook staat in je leven, welk thema je ook hebt, hoe je leven er ook uit ziet: gun jezelf een week Heucourt! het is de investering meer dan waard!

 5. Ik heb de training ervaren als een eye-opener. Aad heeft mij in korte tijd laten zien hoe ik effectiever kan zijn in de omgang met mijzelf!

 6. Met Aad heb ik een persoonlijk traject doorlopen om kennis te maken met dat superego in mij. Aad begeleidt dat proces heel vakkundig en heel pragmatisch, met heel veel respect voor mijn proces. N.a.v. mijn verhalen wist hij altijd (een theorie of citaat uit) een boek uit zijn enorme boekenkast te toveren die spot-on mij inzicht gaf achtergronden.
  Het persoonlijke traject werd afgesloten met een weekje in Heucourt, met een groep mensen die ik daarvoor nog niet kende. Dit was het toefje slagroom op de taart, in één woord fantastisch. Met gelijkgestemden een intensief programma doorleven is spannend en leuk. Ik leer steeds meer over mezelf en weet dat dit één van de spaarzame markeerpunten in mijn leven is geweest.

 7. Training & coaching bij Aad werken langdurig door…Ze hebben mij veel, inzicht, overzicht en vooral rust & blijdschap gebracht. Dagelijks pluk ik hier de vruchten van zowel privé als in mijn werk.

 8. Door mijn beperkte ski-ervaring kreeg ik individueel les. Naarmate de week vorderde, groeide het gevoel ‘buiten de groep’ te staan. Ik voelde in de prachtige bergen een oude pijn die mij nog steeds kon ontkrachten in het nu. Door weer de beleving te hebben een buitenstaander te zijn, sloot ik mij af voor contact, werd ik onzichtbaar en deed het alleen. Dit thema heb ik in de groep besproken en ik werd uitgedaagd dit gevoel tot op het bot uit te zoeken. Een last gleed van mij af en de groepsleden begroetten mij met een warm welkom. Na afloop van de sessie ervoer ik een krachtig gevoel, waar ik tot op de dag van vandaag de vruchten van pluk. Ondermeer heb ik een baan verworven, door mij tijdens het sollicitatiegesprek sterk op te stellen. Ik opereer meer en meer met vertrouwen in het nu!

 9. Genoten heb ik, van een heerlijke Mental Ski in de prachtige Italiaanse Dolomieten! De ervaring dat door je te focussen op het doel de belemmering verdwijnt, was een mooie bewustwording die nog steeds doorwerkt in de dagelijkse praktijk. Ook de overgave en het loslaten dat nodig is om te skiën in de vallijn, betekent het verleggen van grenzen. De warming-ups in de ochtend zorgden voor gronding en ontvankelijkheid. In de feedback ‘s avonds werden de skivaardigheden en de vooruitgangen belicht. Het delen van al deze elementen leverde een enorme teamspirit op. Met plezier denk ik terug aan alle mooie momenten die ik met de deelnemers en de begeleiders heb mogen delen.

 10. Een warm bad in de sneeuw.
  Voor het eerst in mijn leven het gevoel gekregen dat ik kan skiën. De openheid en verbondenheid die in de groep ontstond door de oefeningen ‘s morgens en de gesprekken ‘s avonds, voelden als een warm bad.

 11. De training bij Aad heeft mij veel zelfinzicht gebracht. Ik ben weer dichter bij mezelf en daardoor veel beter in staat om te gaan met de problemen die ik in mijn werk, maar ook in prive, tegenkom.
  Ik heb de training dan ook ervaren als een waardevolle investeringen in mezelf.

 12. Aad is een bijzonder mens. Hij is enerzijds in staat om snel individuele en persoonlijke ontwikkelpunten te doorgronden en anderzijds om duidelijk een koppeling te maken met de gerelateerde theorie. Daarbij zorgt hij voor een ontspannen en prettige sfeer. Een training die absoluut als verrijking geldt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *