Mental Ski Training

Download de brochure

Mental Ski Training

Logo mental ski [medium]Mental Ski is een training waarbij 2 dingen geleerd worden in grote lijn, namelijk:

  1. Aan de ene kant met skileraren op de piste leer je je skivaardigheden
  2. Aan de andere kant leer je je geest zo te trainen dat je losser, vrijer, makkelijker beweegt op de ski.

Ik kan me voorstellen dat je denkt:  “Ja, maar voor welke doelgroep is dat dan?”
Nou, er zijn mensen die met ons meegaan in de groepen, die al kunnen skiën of oude skitechniek hebben, of op zich goede moderne skitechniek, die nog beter willen leren skien dan ze al doen. Die groep brengen we verder.

Dan is er nog een groep die zegt “ja maar ik ben een beetje bang op de piste als het druk wordt, of als er mist is, of als het erg ijzig wordt”. Ook die groep brengen we verder.

Ben je nieuwsgierig, vraag dan rechts de brochure aan.

Mental Ski Training Informatie

Flow, genieten, in het hier en nu, grenzen verleggen en loslaten zijn kernbegrippen in de training Mental Ski. Mental Ski helpt je mentaal en technisch het skiën (net als in de topsport) op een hoger plan te brengen en vertrouwen op de ski te ontwikkelen in al die wisselende (weers)omstandigheden en sneeuwcondities. Het is de ultieme kick als de ski doet wat jij wilt!

De Flow Van Mental Ski

Flow is het opgaan in iets en dat niets er meer toe doet behalve de bezigheid zelf, waarmee je uiteindelijk een prestatie neerzet, waarmee je jezelf overtreft. Flow is een stemmingstoestand die zich voordoet wanneer je het gevoel hebt dat de uitdaging die je aangaat precies in evenwicht is met je vermogen tot handelen. Flow-moment is een werkelijk hoogtepunt, een ervaring die je leven verrijkt en betekenis geeft: daar doe je het allemaal voor. Mental Ski is genieten en tegelijkertijd jezelf ontwikkelen.

Download de brochure

3 reacties op “Mental Ski Training

  1. Een warm bad in de sneeuw.
    Voor het eerst in mijn leven het gevoel gekregen dat ik kan skiën. De openheid en verbondenheid die in de groep ontstond door de oefeningen ‘s morgens en de gesprekken ‘s avonds, voelden als een warm bad.

  2. Genoten heb ik, van een heerlijke Mental Ski in de prachtige Italiaanse Dolomieten! De ervaring dat door je te focussen op het doel de belemmering verdwijnt, was een mooie bewustwording die nog steeds doorwerkt in de dagelijkse praktijk. Ook de overgave en het loslaten dat nodig is om te skiën in de vallijn, betekent het verleggen van grenzen. De warming-ups in de ochtend zorgden voor gronding en ontvankelijkheid. In de feedback ‘s avonds werden de skivaardigheden en de vooruitgangen belicht. Het delen van al deze elementen leverde een enorme teamspirit op. Met plezier denk ik terug aan alle mooie momenten die ik met de deelnemers en de begeleiders heb mogen delen.

  3. Door mijn beperkte ski-ervaring kreeg ik individueel les. Naarmate de week vorderde, groeide het gevoel ‘buiten de groep’ te staan. Ik voelde in de prachtige bergen een oude pijn die mij nog steeds kon ontkrachten in het nu. Door weer de beleving te hebben een buitenstaander te zijn, sloot ik mij af voor contact, werd ik onzichtbaar en deed het alleen. Dit thema heb ik in de groep besproken en ik werd uitgedaagd dit gevoel tot op het bot uit te zoeken. Een last gleed van mij af en de groepsleden begroetten mij met een warm welkom. Na afloop van de sessie ervoer ik een krachtig gevoel, waar ik tot op de dag van vandaag de vruchten van pluk. Ondermeer heb ik een baan verworven, door mij tijdens het sollicitatiegesprek sterk op te stellen. Ik opereer meer en meer met vertrouwen in het nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *